Spelschema

Klicka på länk nedan för att se/skriva ut spelschema för festivalen. Vi ber er att hålla uppsikt för eventuella uppdateringar i detsamma. (Uppdaterad 2014-07-30)

Spelschema 2014


Daddy´s Drinkin 

16.30 scen 2 Fredag

seved

Ni som har kollat in spelschemat undrar antagligen vad fan Daddy`s Drinkin är för något. Det vet ärligt talat inte vi heller. Anledningen till att dom lirar stavas Seved Malm som är en lokal, mångårig spelman. D.D är hans splitter nya projekt och eftersom Seved tidigare spelat på festivalen och skapar musik av rätt anledningar så ska dom såklart spela. Nedan följer med Seveds egna ord en biografi av konstellationen.

Daddys Drinkin består av musiker från Kristianstadstrakten med ganska mycket rutin från olika sammanhang, bandet startades som en form av social terapi för sångaren och låtskrivaren Seved Malm. Efter att ha harvat covers i några veckor började det dyka upp nykomponerat originalmaterial och så har det fortsatt det gångna året.

En EP kommer att släppas under sommaren.

Hur låter vi? Tja, det märks säkert att sångaren lyssnat en del på Lou Reed och Bowie genom åren. En och annan influens från Neil Youngs gyllene 70-tal märks säkert också.

Mats ”Tjatte” Andersson – guitars, vocals , Ludwig Andersson – bass, vocals , Adam Qvarforth – drums, vocals , Seved Malm – vocals, guitars

Alla med rötter i Kristianstads/Bromöllas musikliv sedan 30 år tillbaka


 

När Sebjak äntrar stora scenen på fredagen behöver ni hårdrockare/pudlar inte misströsta. 23.45 i tältet spelar då No Label som är en nystartad konstellation från Kristianstad. Nedan följer en kort biografi om dem.

No Label

IMG_1388 (2)

Sonny och Bojne (Andreas) startade detta rock projektet för ca: 2år sedan strax efter att deras metalband Dimmz beslutat sig för att lägga bandet på is. Det byggdes en studio och efter detta så påbörjades inspelningen utav det som idag heter: No Label. Vi provade ut lite olika trummisar men inga som ville spela enbart rock. Detta ledde till att vår dåvarande basist beslöt sig för att lämna oss då ingenting hände. I den vevan kom Johan in i bilden och anslöt sig till oss utan att ens tveka. I jan/feb detta året så beslöt vi oss för att skriva låtar på allvar och leta trummis när en skiva väl var inspelad. Via en gemensam bekant fick vi reda på att där var en trummis som var intresserad utav att både spela in samt vara med och skapa musik tillsammans med oss. Denna batterist bär namnet Jimmy”ThaiBoy”Månsson och från att inte ha någonting att se fram emot så har allting vänt på bara ett par veckor. Ny energi, nya attityd, nya spelningar, nytt engagemang. No Label är: Anderas Bojne Eriksson, Johan Berndtson, Jimmy Månsson, Sonny Andersson.


 

Får vi lov att presentera?

Även i år har vi äran att få presentera en större internationell akt på festivalen. Magnum  har sedan 1978 levererat melodiös hårdrock av bästa brittiska sort.

Magnum har alltid varit kända för att vara ett vasst liveband, vi ser därför med tillförsikt fram emot deras besök.

magnum-band


 

Bombus klara för festivalen 2014

Med Mustasch och Graveyard redan klara kan vi inte slänga in vad som helst i programmet,, ribban är så att säga hög! Ändå har vi nu det suveräna nöjet att tillkännage vår senaste bokning,, inga mindre än Sveriges just nu mest lovande hårdrocksakt Bombus.

Tidigare i år har de gjort bejublade spelningar bla på Sweden Rock och Roskilde. Det är stor prestige för oss att kunna bjuda på denna käftsmäll, håll till godo vänner!

bomb


 

mustasch

grave


Nu kommer kärleken till byn…….

thomas

Ödmjukheten gör oss stumma. Den store, den ende, Thomas DiLeva är klar för Helgeåfestivalen 2014. I ett för övrigt förtappat land bär Thomas ljuset, kärlekens varma låga. Ur ohämmat hjärta sjunger han sanningar om livet och kärleken. För er som ännu inte upplevt magin på nära håll:….. GRATTIS!


 

Wicked är ett house-koncept som vi kör i samband med Helgeåfestivalen. Under hela fredagen 29/8 så kommer det att dunkas i vårt housetält parallellt med de övriga akterna. Som avslutning headlinear Sebjak stora scenen

.